ÁRSTOP! – VÁSÁROLJ GÉPET 2022-ES ÁRAKON JANUÁR 31-IG ÉS FIZESD KI RÉSZLETEKBEN!

Aprítóhengerek a hatékony aprítás érdekében

Az aprítóhengerek napraforgó és repce betakarítása után szármaradvány aprítására, valamint zöldtrágya növények zúzására is használható munkagép.

NorAn aprítóhengerek előnyei

Aprításban verhetetlen MXR hengertagok

Ezeknek köszönhetően a NorAn X-PRESS CT minden körülmény között tökéletes munkát végez. Üzemeltetése nagyon gazdaságos, mert nincs szükség napi karbantartásra, nincs szükség kardánhajtásra, valamint a gép nem tartalmaz hajtóműveket a kések élettartama pedig TÖBB EZER hektár.
A henger vonóerőigénye igen csekély, az optimális munkasebessége pedig 8-15 km/h tehát a területteljesítménye többszöröse, a munkaminősége pedig nagyságrendekkel jobb a hagyományos szárzúzókhoz képest.
15 cm apríték méret + letaposott szárakat is összeaprítja + a kések önélezőek + az aprítás mellett egy fél talajmunkát is végez a kések kedvező szögállása miatt, így akár búzatarlón ultrasekélytarlóhántást is tudunk végezni melynek köszönhetően a gyommagvak és az árvakelés gyorsan kikel.

Aprításban verhetetlen MXR hengertagok
Erőteljesebb aprítás kisebb átmérővel

Erőteljesebb aprítás kisebb átmérővel

Gondos tervezési folyamat és számtalan szántóföldi tesztnek köszönhetően született meg az egyedülálló NorAn MXR aprító hengertest, amely 9 db cserélhető HARDOX kés sorral rendelkezik 500 mm-es átmérőn, így azonos munkasebesség mellett a henger fordulatszáma másfélszer nagyobb, mint a 900 mm-es átmérőjű társaié.

A kések egymáshoz viszonyított szöge sokkal kedvezőbb, így ez a henger tovább használható nedves körülmények között.

Aprítás minősége = 1 késre eső tömeg

A NorAn X-PRESS CT hengere az egyedülálló 500 mm-es átmérőjének és 9 sorban elhelyezkedő késeinek köszönhetően a henger teljes súlyát 1 vagy 2 sor késre terheli (D500 zárt), míg a nagyobb 8-900mm-es átmérőjű 15 kés soros társai a henger súlyát 2-3 sornyi késre terhelik (D800 zárt), ezáltal a NorAn hengernél nagyobb terhelés jut egy késre.

Az MXR aprító testek kései egy sorban helyezkednek el, ezáltal a henger minden egyes kés talajhoz érkezésénél jelentős ütőmunkát is végez, mely nagyban növeli hatékonyságát az osztott késes társaihoz képest. A nyitott rendszerű, osztott késes aprító hengerek a jelentősen könnyebb gép súlyát 5-6 késsorra terheli, ami messze a legrosszabb aprítási minőséget biztosítja (D500 nyitott).

NorAn X-PRESS CT hengere
Noran Aprítóhengerek késeit eredeti HARDOX acélból gyártják

Garancia a hosszú élettartamra

Aprítóhengereink késeit eredeti HARDOX acélból gyártjuk, amit az SSAB szállít egyenesen Svédországból. A Hardox az egyetlen kopásálló lemez az acélpiacon amely garantálja azt, hogy a magkeménység minimum 90%-a a felületi keménységnek! 

A Hardox kopásálló lemez a világ vezető kopásálló acélja. A Hardox a felületétől egészen az anyag belsejéig, teljes keresztmetszetében kemény, hosszabb élettartamot és nagyobb termelékenységet biztosítva számodra még a legnagyobb kihívást jelentő környezetekben is. Ha az aprítóhengerén a kés esetleg elkopott akkor sincs ok aggodalomra, mert a rögzítőcsavarok feloldásával a kések könnyedén cserélhetőek.

Vízzel tölthető hengertestek

Minden NorAn MXR aprító hengertest úgy lett kialakítva, hogy szükség esetén azokat vízzel vagy olajjal feltöltve még tudjuk fokozni az aprítás hatékonyságát. Vízzel töltés esetében a tél közeledtével a fagyveszély megszüntetéséről gondoskodnunk kell. A feltöltés roppant egyszerű, mert a két késsor között található takarólemez közül egy darabot le kell szerelni és már hozzá is férünk a ¾ collos feltöltőnyíláshoz.

Vízzel tölthető hengertestek
Noran aprítókban nincs hajtómű, így nincs velük probléma sem
nincs hiba lehetőség

Nincs hajtómű

nincs hiba lehetőség

Nincs probléma

Mivel egyik aprító hengerünk sem tartalmaz hajtóművet, valamint működtetéséhez nem szükséges kardán hajtás sem, ezért karbantartás esetén nem kell a drága fogaskerekekre és csapágyakra gondolni, mert ilyet nem tartalmaz egyik gépünk sem. A napi karbantartás kimerül a zsírzópontokon történő kenés elvégzésében.

NorAN aprítóhenger megoldások

X-Press CT vontatott aprító hengerek

Az X-Press CT vontatott aprító hengerek hatékony megoldást kínálnak aratás után a szármaradványok aprításában, zöldtrágya növények zúzásában és lazább talajokon gabonafélék után még akár extra sekély tarlóhántást is végezhetünk vele. Az X-Press CT hengerek 4,5 m-től egészen 8,0 m munkaszélességig rendelhetők. Ebben a mérettartományban minden gazdaság megtalálhatja a saját terület méretéhez illeszkedő munkagépet.

Noran X-Press CT vontatott aprító hengerek Korosújfaluban
Pro-Cutter 3.0 függesztett aprító henger

Pro-Cutter 3.0 függesztett aprító henger

A Pro-Cutter 3.0 egy függesztett aprító henger amelyet kisebb erőgéppel, akár egy MTZ 82-es traktorral is gazdaságosan üzemeltethetjük. Nagyobb erőgéppel front hidraulikán történő alkalmazása esetén, megvédhetjük traktorunkat a szárak okozta károktól, valamint egy menetben könnyedén végezhetünk egy második műveletet és így értékes időt és gázolajat spórolhatunk.

MXR aprító hengertestek

Ezt a megoldást azoknak ajánljuk, akik már rendelkeznek egy használaton kívüli hengervázzal vagy az adott vázat tömörítésen kívül aprításra is tervezi használni. Az MXR aprító testek könnyedén, – a gyári csapágyazásra – szerelhetők így márka függetlenül készíthetünk a saját cambridge vagy prizmacsúcsos hengerünkből aprítóhengert.

MXR aprító hengertestek