fbpx

ÁRSTOP! – VÁSÁROLJ GÉPET 2022-ES ÁRAKON JANUÁR 31-IG ÉS FIZESD KI RÉSZLETEKBEN!

Noran alapítása

A NorAn mezőgazdasági gépgyárat Sütő Norbert alapította 2017-ben 23 évesen. A géptervező gépészmérnöki képzés elvégzése után kipróbálta magát egy munkahelyen, de 6 nap után eldöntötte, hogy inkább feltesz mindent egy lapra és vállalkozást alapít. A középiskolás évei alatt került először közelebb a mezőgazdasághoz a veterán traktorok felújításával.

Noran Tech kezdetek PORSCHE ALLGAIER A111 & STEYR T180
(2012) – Porsche Allgaier A111 & Steyr T180

Majd az egyetemi évek alatt kipróbálta a gazdálkodást is a családi földterületeken, de a 6 aranykoronás „vakolóhomokon” túl sok sikerben nem volt része, de ez nem szegte kedvét. Az első termék is saját gazdaságának fejlesztése mentén született meg. Ez nem volt más mint egy ékgyűrűs henger amit egy öregebb grúber után gyártott. Az első mintadarabok legyártása után már társ kiállítóként megjelent az Agromash Expo kiállításon, ahol a visszajelzések alapján piacképesnek bizonyult az ötlet. Az első termékeket még maga gyártotta le majd ahogy szaporodtak a rendelések először rész, majd főállású munkatársakra is szüksége lett. Az első év tapasztalatai alapján arra a meglátásra jutott, hogy az egyedi ékgyűrűs hengerek, igaz biztos keresetet nyújtottak, de mivel minden henger egyedi ezért ezekkel a termékekkel a fejlődés lehetősége korlátozott.

Hosszas ötletelés után az a döntés született, hogy Magyarországon első gyártóként, az – akkor még teljesen ismeretlen – folyékony műtrágya injektáló kategóriában fog az első termékével megjelenni. A NorAn történelmének első munkagépe így lett N-MAX 6+, amit 2017.06.23-án mutatott be.

Ezt követte az MXR aprítóhenger cserebetét, amiből egyből következett a Pro-Cutter függesztett aprítóhenger család, amit szintén a NorAn gyártott elsőként Magyarországon. Ekkor még mindig a családi ház udvarában található garázsok adták a „gyártóbázist”. Ahogy egyre növekedett az igény a munkagépek iránt, úgy egyre szűkösebbé vált már az udvar, valamint a tevékenységük is egyre több zajjal járt, amit a szomszédok is egyre nehezebben viseltek. Így a több oldalról is egyre fokozódó nyomás miatt 2019-ben vásárolt Tiszakécskén egy 800 négyzetméter alapterületű „TSZ magtárat”, amit holt időszakokban apránként felújított. 2020.01.01.-től ez lett a NorAn főhadiszállása, ahol már méltó körülmények között folytatódhatott a minőségi munkagépek gyártása. A kezdetektől fogva a fő irányvonalat a kiemelkedő minőségű, tartós, átgondolt tervezésű, nyugati színvonalú munkagépek gyártása jelentette számára. A fejlesztésekre fordított energia évről-évre növekedett, újabbnál újabb munkagép családok jelentek meg elsősorban a talajkímélő technológiákra koncentrálva.

AZ ELSŐ NORAN N-MAX 8 FOLYÉKONY MŰTRÁGYA INJEKTÁLÓ
(2017) – Az első NorAn N-MAX 8 folyékony műtrágya injektáló

A megrendelések extrém szintű növekedése új kihívás elé állította a NorAn csapatát, a gyártási kapacitást is ezzel azonos ütemben kellett növelni. Így érkeztek sorban a modernebbnél-modernebb CNC gépek, mint a finomsugaras plazmavágó, élhajlító és a hegesztő robot. A hosszú évek kitartó munkájának egyik legnagyobb elismerése volt a 2021-es Bábolnai Gazdanapok alkalmával az N-MAX injektálóval nyert „Az év magyar mezőgépe 2021 innovációs díj” elnyerése. Ezt követte szintén az N-MAX injektálónak 2022-ben az Újvidéki Mezőgazdasági Vásáron gépesítés kategóriában aranyéremmel történő elismerése.

Mindezek mellett természetesen a legfontosabb – amiért minden nap felkelünk, és a nehézségekben is erőt ad – az a rengeteg elismerés amit a gazdálkodóktól kapunk. Folyamatosan a gazdák legmagasabb elvárásaira összpontosítunk, az elérhető technológia legmagasabb színvonalát alkalmazzuk munkagépeinkben és elsődleges célunk, hogy magas minőségű eszközeink minél több gazdaságban szolgálhassák gazdájukat.
Sütő Norbert

Filozófia:

NAGYSZERŰ MEZŐGAZDASÁGI GÉPEK GYÁRTÁSA SZENVEDÉLLYEL A GAZDÁKNAK

A gazdálkodók igényei alapján, a kezdetektől fogva a legjobb tudásunkat felhasználva, a legmodernebb technológiák segítségével olyan munkagépek fejlesztésén és gyártásán fáradozunk, melynek köszönhetően alacsonyabb költségszinteken magasabb hozamok érhetőek el. A magas minőségű NorAn folyékony műtrágya injektálók, valamint talajművelő eszközök segítségével a gazdálkodók növelni tudják a kijuttatott tápanyag hasznosulását, valamint talajművelés során több vizet tudnak a talajban megőrizni és ezekkel jelentős termésnövekedést tudnak elérni.

Fontosnak tartjuk iparágunk jövője szempontjából, hogy gazdálkodóként megfelelően megőrizzük, karbantartsuk és feltöltsük talajainkat. Ez a filozófia áll mindennek a középpontjában, amit teszünk. Igazán elkötelezettek vagyunk a talajregenerálódást előmozdító innovatív termékek tervezése és gyártása mellett. Az ügyfeleinknek pedig segítünk a termelékenység, a hozam és a jövedelmezőség javításában. Amikor egy NorAn terméket vásárolsz, egy olyan név mellett döntessz, amely elismert. A név amely a tökéletes munkaminőséget jelenti. A név, ami része a magyar mezőgazdaságnak és összeforrt a minőséggel, elégedettséggel a talajmegújító mezőgazdaság területén.

NoranTech munkagépek elégedett ügyfelei
2021.12.31.-ig értékesített összes NorAn munkagép