fbpx

ÁRSTOP! – VÁSÁROLJ GÉPET 2022-ES ÁRAKON JANUÁR 31-IG ÉS FIZESD KI RÉSZLETEKBEN!

Gyártástechnológia

A hely ahol a magyar, családi tulajdonban lévő gyárban NorAn gépek születnek

„ÖTLETTŐL A SOROZATGYÁRTÁSIG”

Vagyis, mi itt a NorAn-nál, hogyan gyártjuk munkagépeinket?

NoranTech Munkagépek tervezése

A NorAn neve gyorsan összeforrt az innovációval, mert az ország minden területéről és már külföldről is kapunk megkereséseket, hogy gyártsunk különféle jövőbe mutató munkagépeket. Ezeket az igényeket mindig alaposan megvizsgáljuk és ha azt látjuk, hogy ez a gazdálkodók széles rétegének hasznára válhat akkor nekilátunk a tervezésnek. Elsőkörben a gazdák véleményét kérjük ki azzal kapcsolatban, hogy milyen elvárásaik lennének a munkagéppel kapcsolatban. Ezek az igények meghatározzák az egész tervezési folyamatot.

A tervezőirodában a legmodernebb 3D tervezőprogramban magasan képzett, mezőgazdasági tapasztalattal rendelkező mérnökök elkészítik a termék háromdimenziós modelljét. Ezután történik a végeselem szimuláció, amely már a tervezőasztalon megmutatja az adott termék kritikus pontjainak teherbírását. Ha ezen a teszten átment a modell, indulhat a prototípus gyártás. Ezután minden munkagépünket, hosszú nyúzópróbára viszünk az ország számos gazdaságában, azért hogy megbizonyosodjunk róla, hogy a termék a szántóföldön is megállja helyét. Az esetleges javításokat elvégezzük, majd sorozatgyártásba állítjuk a termékcsaládot.

Hogyan történik a gyártás?

Mindennek alapja a minőségi alapanyag felhasználás, ezért munkagépeink kopó alkatrészeit edzett vagy anyagában kopásálló HARDOX lemezekből gyártjuk, a vázszerkezetet biztosító csövek, zártszelvények és lemezek pedig minimum S355MC alapanyagból készülnek.

Az első munkafázis a darabolás és kontúrvágás ami szálanyagok esetében 3D csőlézerrel vagy szalagfűrésszel történik, lemez alkatrészek esetében pedig a pontos vágásról CNC plazmavágó vagy CNC lézervágó gondoskodik.

NoranTech mezőgazdasági gép gyártása

Bizonyos lemezalkatrészek esetében élhajlításra is szükség van, ebben nagy segítséget nyújt a 160 t nyomóerővel, és 3100 mm-es maximális hajlítási szélességgel rendelkező CNC élhajlítónk.

A kézi hegesztéssel gyártott vázszerkezetek összállításánál nagy segítséget nyújtanak a gyártástechnológusok által tervezett összeállító sablonok, amelyek minden alkatrész pontos helyét biztosítják, így jelentős időt tudunk megtakarítani, valamint a legyártott gépek méretpontosságát is tudjuk növelni. A hegesztési varratok hosszan tartó szilárdságáról magasan képzett és nagy tapasztalattal rendelkező szakembereink és a csúcsminőségű Migatronic impulzusos CO hegesztőgépek gondoskodnak.

Nagyszériás alkatrészeket már nem gazdaságos manuálisan gyártani, ezért az összes ilyen alkatrész esetében robothegesztési technológiát alkalmazunk, melyeket a japán Panasonic hegesztőrobotok biztosítanak számunkra. Ez az alkatrészek esetében kiegyensúlyozottan magas minőséget, és jelentősen rövidebb gyártási időket biztosít, a munkavállalóinknak pedig nem kell érintkezniük a magas hőmérséklettel és a magas ívfénnyel, ami jelentősen megnöveli biztonságukat a munkakörnyezetben.

Minden munkafolyamat között a munkadarabok szigorú minőség ellenőrzésen kell, hogy átmenjenek, és csak abban az esetben haladhatnak tovább a következő állomásra, ha a MEO minden méretet 100%-ban rendben talált.
A hegesztési folyamatokat a fényezés követi, ahol az alkatrészek megkapják a jellegzetes NorAn szürke, kék és sárga színeket. Alapos zsírtalanítás után az első réteg egy kétkomponensű ipari alapozó, ami sok-sok évig gátolja a rozsda megjelenését, majd a fedő réteg egy magasfényű UV álló réteg felhordásával ér véget.

Az alkatrészek összeszerelésének pontos sorrendjéről és a szerelési utasításokról munkatársainknak tableten nyújtunk segítséget, ahol munkagépeinket háromdimenziós modelleken tudják megtekinteni.

A szerelési folyamatot egy vég ellenőrzés követ, ami tanúsítja, hogy a munkagép használatra kész.

Minden NorAn munkagépet teljesen díjmentesen, a lehető legrövidebb időn belül kiszállítunk, hogy azok új tulajdonosának minél hamarabb értéket tudjon teremteni. Az összetettebb, vezérléssel ellátott munkagépeink mellé pedig díjmentesen büzemelést biztosítunk.

Válassz TE is kiemelkedő minőségű magyar termékeink közül!

A csapat, akinek a kiemelkedő minőséget és a folyamatos innovációt köszönhetjük!