fbpx

ÁRSTOP! – VÁSÁROLJ GÉPET 2022-ES ÁRAKON JANUÁR 31-IG ÉS FIZESD KI RÉSZLETEKBEN!

Pro-Cutter függesztett aprítóhenger

Ezt a termékünket azoknak ajánljuk, akik kisebb gazdaság mérettel rendelkeznek, de mégis hatékonyan szeretnék elvégezni az aprítási munkálatokat, mivel egy ilyen hengerrel is könnyű szerrel 2,5ha/óra területteljesítményt érhetünk el. Akik nem szeretnének nagy összegeket befektetni egy szélesebb munkagépbe, azoknak ez a Pro Cutter gazdaságos választás. Valamint a másik nagy előnye, hogy a traktor elején, valamint a hátulján is használhatjuk. Ha a traktor elején használjuk, akkor megóvhatjuk az erőgépet az esetleges napraforgószár okozta károktól, mert már aprított területen gurulnak a kerekek. Valamint szintén, ha a traktor elején van az aprítóhenger akkor a traktor hátulján dolgozhatunk tárcsával vagy kultivátorral. Tehát egy munkamenetben két műveletet is el lehet végezni.

14-15cm

50cm

szélesség 4,5-6 méter

3m

traktor teljesítmény 80-50 LE

50-80 LE

Legfontosabb tulajdonságok

Tökéletes aprítás függesztett kivitelben

A PRO-CUTTER hengerek KAT2 hárompont függesztéssel rendelkeznek, így a kerékszerkezetet megspórolva tökéletes munkatársai lehetnek a kis és közepes gazdaságoknak. Legyen szó napraforgó, repce, csemegekukorica tarlóról vagy akár zöldtrágyáról az aprítóhenger ezekben is gond nélkül teljesíti a 15 cm-es apríték méretet.

SMART rugózási rendszer

A Pro-Cutter 2,5 és 3,0 hengerek a piacon egyedülálló SMART rugózási rendszerrel rendelkeznek. A rugózási rendszer alapját egy „C” alakban elhelyezkedő szilárd, de mégis szívós acélrugó adja.
A túlterhelés elleni védelmet gumirugók biztosítják.
Végül egy biztonsági reteszelés gondoskodik az esetleges rugótörés elleni védelemről. A SMART rugózási rendszernek köszönhetően az aprítóhengerben keletkező rezgések kevésbé terhelik a csapágyazást és a vázszerkezetet, így megnövelve azok élettartamát, valamint a szállítást is kényelmesebbé teszik, egy-egy kátyún áthataladva a henger lefelé irányban is képes rugózásra.

Megfordítható vonórész

A PRO-CUTTER hengerek vonórészei az átgondolt tervezésnek köszönhetően gyorsan átszerelhetőek front függesztésből vontatott hengerré vagy fordítva.

Acél és gumi védőlemez

Front függesztés esetén, száraz körülmények között nagyobb munkasebességnél jelentősebb mennyiségű port képes felkavarni az aprítóhenger, ez ellen minden hengerünket az acéllemezen felül még extra védelmet biztosító gumi védőlemezzel látunk el. Ennek a védőburkolatnak köszönhetően minimalizáljuk a traktorra jutó por mennyiségét valamint teljesen elkerülhetjük a felrepülő összeaprított szármaradványok által okozott károkat.

Vízzel tölthető hengertestek

Minden NorAn aprító henger tömege szükség esetén vízzel vagy olajjal egyszerűen feltölthető. Ezzel extrém száraz évjáratban tovább tudjuk növelni az aprítás hatékonyságát, viszont nedvesebb körülmények között a víz leengedésével könnyebbé tehetjük a hengert a káros tömörítés elkerülése érdekében.

Verhetetlen munkaminőség

A NorAn X-Press aprító henger hatékony megoldást nyújt napraforgó, repce vagy csemegekukorica tarlómaradványok aprítására. Szántás vagy kultivátorozás előtt nagy problémát jelenthetnek a fejlett zöldtrágya növények, ezeket az X-Press hengerrel lezúzva probléma mentesen tudjuk végezni a talajmunkát. A hengertestek innovatív felépítésének köszönhetően a kések munka közben nem csak elvágják a szárakat, hanem a talajba hatolnak és egy félértékű talajmunkát végeznek. Ezért az X-Press henger akár gabona tarlóhántására is alkalmas.

Érdekli ez a gép? Kérdése van?Hívd most! +36 30 601 31 61

Műszaki adatok

NorAn PRO-CUTTERPC 3,0
Munkaszélesség (m)3
Szállítási szélesség (m)3.25
Munkasebesség (km/h)8-18
Az alapgép súlya víz nélkül (kg)1100
Az alapgép súlya vízzel/olajjal töltve (kg)1256
Függesztés 3 pontos3-pont Kat. II
Vonóerőigény (LE-től)55-80
360 fokos grafika

Pro Cutter 3.0

0%

  Galéria

  Kapcsolatfelvételi űrlap

  Segítségre van szüksége a választáshoz vagy érdekelné valamelyik gép bemutatása? Lépjen velünk kapcsolatba!

  Telefonszám:
  +36 30 601 31 61

  Mindössze 30 lóerő elegendő a vontatáshoz. Tehát amelyik traktor képes felemelni a hengert az könnyedén tudja üzemeltetni is.

  Igen. Akár egy MTZ 80-as traktorral is üzemeltethető. A hidraulika rendszere nem melegszik túl egy hosszú műszak után sem.

  Mindössze 10 csavart kell kiszerelni és a vonórészt átfordítani. Nagyságrendileg 30 perc alatt végezhető el ez a művelet.

  Az egyedülálló 500 mm-es hengerátmérőnek köszönhetően a kések nagyobb szöget zárnak be egymással, mint a nagyobb (8-900mm) átmérőjű társainál, valamint a kisebb átmérő által sokkal nagyobb a fordulatszáma is ezek által sokkal később ragadnak meg a NorAn aprító hengerek sárral. Félnedves állapotig gond nélkül üzemeltethetjük az aprító hengerünket.

  Napraforgó és repce tarlómaradványok még akár zöld-nyers szárral is nagy hatékonysággal apríthatók. Zöldtrágya növények akár 1,2-1,5m magasságban is probléma mentesen zúzhatók a NorAn hengerekel. Kukorica szárat a szártömeg függvényében 60-80%-ban képes aprítani.

  Az aprítás mellett 10-12 km/h feletti munkasebességgel üzemeltetve egy „félértékű” talajmunkát is végez a NorAn henger. Így akár ultrasekély tarlóhántást is végezhetünk a hengerrel, a kések agresszív szögállásának köszönhetően, a talajból kilépéskor a felső 2-4 cm-t szépen megemelik-„eldobják”.