ÁRSTOP! – VÁSÁROLJ GÉPET 2022-ES ÁRAKON JANUÁR 31-IG ÉS FIZESD KI RÉSZLETEKBEN!

Tápanyag kijuttató gépek

A megfelelően vizes és levegős talajrendszer mellett a talaj tápanyagellátásának kérdésével is foglalkozni kell. Az állatállomány csökkenése a közelmúltban csökkentette a szerves trágya mértékét, amit műtrágyákkal lehet helyettesíteni. A talaj tápanyagellátottságának ismerete fontos tényező abban a döntésben, hogy a talajprofilban hol szükséges műtrágyát alkalmazni. Az egyes műtrágyák hatékonysága attól függ, milyen kölcsönhatásba lépnek a talajjal, mennyire és milyen gyorsan oldódnak a vízben.

NoranTech tápanyag kijuttatók használatával magasabb terméshozam érhető el

A technológia jelentősége

A tápanyag kijuttatásánál, kiemelten fontos, hogy milyen műtrágyát választunk és azt milyen technológiával juttatjuk ki. Az elmúlt évek tendenciái alapján jól látható, hogy főleg a kapás növények tenyészidőszakában egyre kevesebb csapadékkal kalkulálhatunk, valamint az érkező csapadék eloszlása is heterogén. Ennek tükrében csak olyan műtrágyát érdemes választani ami minimális csapadék hatására is könnyedén felvehető formába kerül a növény számára, és ezt a műtrágyát kizárólag olyan technológiával kijuttatni ami a lehető legminimálisabb veszteséggel jár és a lehető legközelebb kerül a növény gyökérzónájához, mert a legdrágább műtrágya az az ami elpárolog, vagy csapadék hiányába nem hasznosul.

Tápanyag takarékos precíziós műtrágya kijuttatók

N-MAX folyékony műtrágya injektáló

A NorAn N-MAX folyékony műtrágya injektáló a piacon elérhető egyik leginnovatívabb tápanyag utánpótlást biztosító eszköz. Ezt jól bizonyítja, hogy 2021-ben elnyerte az „Év magyar mezőgépe 2021 innovációs” díjat. Európában szinte elsőként az N-MAX adott lehetőséget a gazdáknak, hogy kukorica és napraforgó kultúrákban a vetést követően nagy menetsebességgel hatékonyan, könnyen felvehető folyékony műtrágyát juttassanak ki a növények gyökérzónájában. Ismerd meg Te is ezt a technológiát.

Noran Tech BS tápanyag kijuttató
Noran Tech tápanyag kijuttató multi tank 1100 liter

Multitank fronttartály

A tartály hatékony és precíz kijuttatást biztosít változó munkasebesség mellett. A NorAn Multitank 660-1000 egy multifunkciós, kombinált kijuttató berendezés, melynek segítségével a talajbaktériumkészítmények és műtrágyák kijuttatása a talajmunkákkal egy menetben, költségtakarékosan és hatékonyan történik. A tartály univerzális vázszerkezetének köszönhetően KAT2 fronthidraulikán és frontsúly helyén is könnyedén üzemeltethető.