ÁRSTOP! – VÁSÁROLJ GÉPET 2022-ES ÁRAKON JANUÁR 31-IG ÉS FIZESD KI RÉSZLETEKBEN!

Simple sekélykultivátor

A NorAn Simple egy univerzális munkaeszköz, mely számos műveletet képes elvégezni a különböző igényeknek megfelelően.
A nagy áteresztőképességű, vibráló kapák és a front aprító henger segítségével a Simple sekélykultivátor igen jó hatékonysággal képes kezelni a növényi maradványokat és gyomokat.

5-18cm

14cm

3.0 - 5.0m

110-280 LE

Legfontosabb tulajdonságok

Kapák 5 sorban Extra vázmagasság

A NorAn Simple rendelkezik az egyik legnagyobb áteresztő képeséggel a piacon. A Simple 5 sorban elhelyezett rugóskapáinak és a 60 cm-es vázmagasságának köszönhetően garantálja a megfelelő munkavégzést még erősen szármaradványos területeken is. A 80×80 mm-es kapa tartó gerendák 500 mm-es osztással vannak elrendezve. A kapák 14,2 cm-es osztással vannak a gerendára felszerelve, ami homogén felületet biztosít a munkagép teljes szélességében. Ezekből a méretekből adódik, hogy az egy sorban lévő kapák között 71 cm-es távolság mérhető, ami biztosítja a dugulás mentes munkavégzést még a legnehezebb körülmények esetében is.

Sekély művelés Tarlóhántás és magágykészítés

Robosztus 4 munkahengeres vázszerkezet

A NorAn Simple-t úgy tervezték, hogy az a legkötöttebb területeken is gond nélkül megállja a helyét. A kultivátor kapamezeje 3 részre van osztva, a középső fix vázon oldalankét 2-2 db 40 mm-es átmérőjű csap biztosítja a szárnyak forgáspontját, a munka közbeni stabilitást pedig oldalanként szintén 2-2 db munkahenger garantálja.

Kivételes sokoldalúság - 70x12 rugós kapák

A 70×12 mm-es rugóskapa a kulcsa a Simple optimális munkaminőségének. A kapák folyamatos vibrációs hatása lehetővé teszi a talaj 15-18 cm-ig történő megművelését. A 60 mm-es lándzsa (kopócsúcs) nagyon jó keverést biztosít a felső rétegekben, ami ideális magágy előkészítéshez. Rendelhető még 200 mm széles lúdtalp kapa is, amely ideális sekély tarlóműveléshez, és biztosítja a megfelelő keverési minőséget a munkagép teljes szélességében. A kapákat opcióban rendelhetjük kiegészítő 70×10 mm-es segédrugókkal is, amely megnöveli a kapaszárak teherbírását.

Kényelmes hidraulikus állítás

A NorAn Simple sekélykultivátoron, nem találsz orsókat, amelyeket tekergetned kellene. A munkagépet úgy terveztük meg, hogy mindent a traktor fülkéjéből kényelmesen be tudj állítani. Ezért kaptak hidraulikus munkahengereket a lezáró hengerek is, valamint a front aprító hengerek és a crossboard sor is. Ez az innováció páratlan kényelmet és sebességet nyújt a gépkezelőknek – bármilyen szerszám használata nélkül.

Egyengetősor a henger előtt

A tökéletes végeredmény érdekében a kapamező és a henger közé egy egyengetősort szereltünk, melynek munkamélysége könnyedén beállítható. Mivel ezek az elemek a hengervázon kerültek rögzítésre, így a munkamélység állításakor automatikusan a hengerrel együtt mozognak, így ezek beállítását szinte csak a beüzemeléskor kell elvégezni. A bakhát behúzók a hátsó kapasor által nyitott árkokat betemetik, így a henger elé már egy egyengetett talaj érkezik, ennek köszönhetően a munkagép teljes szélességében egy egységesen tömörített talajt kapunk eredményül.

A NorAn Simple előnyei:

1. Megnövekedett terület-teljesítmény a sekély tarlóhántás és a magágy-előkészítéskor

Köszönhetően az 5 sorban, 14,2 cm-es távolsággal elhelyezett kapáknak, a Simple rendelkezik az egyik legnagyobb áteresztő képességgel a piacon. Ez az ideális eszköz, hogy elkerülhető legyen az eltömődés a szármaradványoktól, és biztosítva legyen az egyenletes munkaminőség az egész gép szélességében. Mindezek a jellemzők teszik a Simple-t a legjobb magágy-előkészítővé a minimumművelést alkalmazó gazdák számára.

2. A mechanikai gyomirtással megelőzhetők a rezisztenciák

A NorAn Simple kapatagjai a gyomokat meglazítják a földben. A borona megtisztítja a gyökereket a rátapadó földtől és a növényeket a talaj felszínén lerakja, ahol elszáradnak és elpusztulnak. Kis ráfordítással a legjobb csírázási feltételek létrehozásával a mechanikai gyomirtás megelőzi a herbicid rezisztenciák kialakulását és hatékonyabb növényvédelmet tesz lehetővé.

Milyen feladatokra alkalmas a Simple sekélykultivátor?

• Gyomok elleni mechanikus védekezés
• Magágykészítés szántás vagy nehéz kultivátorozás után
• Talajlazítás heves esőzések vagy őszi szántás után szellőztetés céljából
• Hígtrágya és istállótrágya bedolgozása
• egyszeri fellazítás, és ezzel a talaj tavaszi szellőztetése
• nehézkultivátor után végzett második kezelés: tarlóápolás (árvakelés írtása)
• a szalma jobb szétterítése a kombájn után

Érdekli ez a gép? Kérdése van?Hívd most! +36 30 601 31 61

Műszaki adatok

Egyes modellek paraméterei és különbségek, táblázat az STRIPTILL verziók tulajdonságairól.

NorAn SIMPLESIMPLE 4.0SIMPLE 5.0SIMPLE 6.0SIMPLE 7.0
Munkaszélesség (m)4.114.976.116.96
Szállítási szélesség (m)2.882.882.882.88
Az alapgép súlya (kg)1880212823762624
A gép súlya aprítóhengerrel vagy crossboard sorral(kg)2350260029503300
Kapák száma29354349
Kapaosztás (cm)14.214.214.214.2
Kapatávolság egy gerendelyen (cm)71717171
Keretmagasság (cm)60606060
Maximális munkamélység (cm)18181818
MélységállításHidraulikusHidraulikusHidraulikusHidraulikus
Hidraulika körök száma*2-3 DA*2-3 DA*2-3 DA*2-3 DA
Függesztés 3 pontos3-pont Kat. II - III3-pont Kat. II - III3-pont Kat. II - III3-pont Kat. II - III
Vonóerőigény (LE-től) [aprítóhenger nélkül]110-135140-165170-195200-225
DA = kettős működésű (min. 180 bar)
*= aprítóhenger vagy crossboard sor opcióval 3 DA szükséges

Opciók

aprito

Aprító hengersor

Egy késes henger, amely a kapamezők előtt helyezkedik el, és éles késekkel van felszerelve. A kis átmérőjű henger nagy kerületi sebességet biztosít. Az aprító henger ideális a napraforgó, repce tarlómaradványok kezelésére és akár a zöldtrágya növények aprítására is. Az aprításnak köszönhetően a növényi maradványok jobban keverednek a talajjal, ami felgyorsítja lebomlásukat. A henger gumirugókon keresztül van a vázszerkezete rögzítve így a káros rezgések nem jutnak át a vázszerkezetre. Az aprítóhengerek nyomása a fülkéből hidraulikusan állítható.
sima simito

Crossboard sor

A hidraulikus vezérlésű crossboard simító ideális a szántás és a nehéz kultivátor után maradt durva felszín egyengetésére. Ennek segítségével a kapamező már egy egyenletes felszínnel találkozik, ami tovább növeli a munkavégzés minőségét.
front kerék

Front mélységtartó kerék

Amennyiben a munkagép egyenletes munkamélységét tovább szeretnénk növelni lehetőségünk van front mélységtartó kereket választani.
palcasor

Rugós pálcás borona a henger mögé

A 13 mm-es átmérőjű hátsó egyengető pálcasor nagy hatásfokú, egyszerű eszköz. A nagyobb rögöket eloszlatására, a szalma maradványok egyenletes szétterítésére és a gyomnövények gyökereinek felszínre hozására valamint azok talajtól való megtisztítására alkalmas eszköz.
szivkapa

Szívkapa

Sekély munkavégzés esetén, gyomosabb területen hasznos, ha a rugóskapákra szívkapákat szerelünk. A 145 mm széles kapák teljes átvágást biztosítanak az egész felületen.
rugo erosites

Rugó erősítés

A robosztus 70x12 mm-es rugóskapákat elláthatjuk még egy 70x10 mm-es rugós kengyellel ami által a kapa kedvező rezgő tulajdonsága megmarad, de a kioldási jelentősen ereje megnő.
spring flex

Rugólapos henger

A NorAn Simple sekélykultivátorhoz elérhető rugólapos henger is, amely igazi előnye nedves körülmények között mutatkozik. A henger független rugóacél szegmensekből áll, amelyek a saras-nedves földet a rugalmas tulajdonsága miatt „ledobálják” magukról, így nem kell tartanunk a henger betömődésétől. Ez a kialakítás egy lazább tömörítést hoz létre, amely ideális kelési feltáételeket biztosít növényeink számára.
csőpalcas

Csőpálcás henger

A csőpálcás henger, egy kedvező árfekvésű, belépő szintű lezáró egység. Kis súlyának köszönhetően ez a henger különösen alkalmas kisebb emelőerővel rendelkező traktorokhoz. Elsősorban könnyű talajokra ajánlott, jó teherbírással rendelkezik és a nagy felfekvő felület miatt közepesen tömör felszínt hagy maga után.
APV-PS-300-no-background

Pneumatikus vetőegység

A NorAn Simple sekélykultivátor felszerelhető pneumatikus aprómag vetőegységgel, így akár a tarlóhántással egymenetben a zöldtrágya vagy takarónövény vetését is elvégezhetjük, ezzel jelentős mennyiségű időt és pénzt spórolva.

Galéria

Kapcsolatfelvételi űrlap

Segítségre van szüksége a választáshoz vagy érdekelné valamelyik gép bemutatása? Lépjen velünk kapcsolatba!

Telefonszám:
+36 30 601 31 61

A NorAn mérnökei az elérhető legnagyobb szilárdságra törekedtek, ezért a főváz és a hengerváz alapanyagainak is 80x80x5 mm-es és 80x80x4 mm-es S355 anyagminőségű zártszelvényeket választottak. A szárnyak mozgatásáért, valamint munkahelyzetben a stabil pozíció ért oldalankét 2-2 hidraulikus munkahenger felel. Ezek biztosítják NorAn Performance hosszú élettartamát.

A NorAn Simple egyik legnagyobb előnye a szellős kapa elrendezés, és a kiemelkedően nagy hasmagasság, ezek a pozitív tulajdonságok garantálják, hogy erősen szármaradványos területen is könnyedén boldoguljon a munkagép. Ha ez mégsem lenne elég, akkor érdemes a Simple könnyű kultivátort front aprítóhengerrel rendelni, ami a szármaradványt 14-15 cm-es nagyságúra aprítja fel, így minden körülmények között biztosak lehetünk az eltömődés mentes munkvégzésben.