fbpx

ÁRSTOP! – VÁSÁROLJ GÉPET 2022-ES ÁRAKON JANUÁR 31-IG ÉS FIZESD KI RÉSZLETEKBEN!

PERFORMANCE szántóföldi kultivátor

A PERFORMANCE Gruber segítségével a talaj egészséges állapotát megőrizve és azt táplálva lehet elvégezni a legkülönbözőbb munkafolyamatokat is. Legyen szó sekély tarlóhántásról, vagy 38 cm mélyen végzett alapművelésről. A tágas vázszerkezet lehetőséget ad nagy mennyiségű szármaradvány bekeverésére. A Performance mindazok számára kitűnő választás, akik tartós kialakítású, kiváló munkaminőséget produkáló szántóföldi kultivátort keresnek.

15-38cm

27cm

szélesség 4,5-6 méter

2.0-3.0m

traktor teljesítmény 80-50 LE

110-280 LE

Legfontosabb tulajdonságok

Nagy áteresztőképességre tervezett vázszerkezet

A Performance 27 cm-es osztásban lévő kapái három sorba vannak rendezve. Mindez – a 85 cm-es gerendamagassággal és a 70 cm-es osztással együtt – garantálja a nagy mennyiségű szármaradvány problémamentes kezelését még zúzatlan kukorica tarlóban vagy szintén zúzatlan zöldtárgya növény bedolgozása közben is. A kapaosztás és a nagy hasmagasság a nagy mennyiségű szármaradvány akadálymentes és egyenletes bedolgozására ad lehetőséget.

Sokoldalú kapaszárak – mély és sekély talajműveléshez

A munkamélységnek megfelelően sokféle kapa közül választhatunk. A sekélyebb műveléshez a 80 mm-es kopócsúcsokat ajánlunk, alacsony fordítólemezzel és szárnyakkal szerelve, ez garantálja azt, hogy a teljes felületen át legyen dolgozva a talaj, valamint, hogy minden gyomnövény gyökere el legyen vágva, így a „V” tárcsák helyett ez egy nagyon jó alternatíva lehet tarlóhántáshoz is. 20 és 30 cm közötti középmély műveléshez szintén a 80 mm-es csúcsokat ajánljuk magas fordítólemezzel, ezzel a felszereltséggel optimális keverési hatást tudunk elérni.

A 30 cm alatti műveléshez már a 40 mm-es vídia lapkás kapákat ajánljuk. Ezzel jelentős üzemanyag megtakarítást tudunk elérni, valamint érezhetően könnyebb lesz a munkagép húzása. A kapák hatékonyan lazítják a talajt – akár eketalp megszüntetésére is alkalmasak – , de mivel ezek csak 40 mm szélesek és egyenes profillal rendelkeznek ezért a keverő hatásuk nem olyan jelentős, mint a 80 mm széles társaiké.

Nyírócsavaros vagy duplarugós késbiztosítás

A nyírócsapos túlterhelés elleni védelemmel ellátott kapák ideális és kedvező árú alternatívát jelentenek kőmentes, könnyű és kötött talajokra egyaránt. Az alacsony tömegüknek köszönhetően kiválóan használhatóak alacsony vonóerejű traktorokkal. A nyírócsapos biztosítás kioldóereje meghaladja az 1000 kg-ot.

A duplarugós kapák túlterhelés elleni védelemmel együtt kiváló munkaképet biztosítanak, még a termőréteg mélységben végzett munka esetén is. A NorAn Performance kapa nyomórugós túlterhelés elleni védelmének kioldóereje meghaladja a 650 kg-ot, kiemelési magassága pedig 25 cm. Ezt a megoldást a köves talajok művelésére ajánljuk elsősorban, ahol a nyírócsavarok sűrű cseréje jelentősen csökkentené a munkagép terület teljesítményét.

Egyengető egység a hengersor előtt

A tárcsás egyengetők a henger előtt találhatóak és egyenletes talajfelszínt alakítanak ki a lezárást megelőzően. Kő elleni gumirugós biztosítással vannak ellátva. A nagy – 410 mm – átmérőjű oldalsó tárcsák a messzire kidobott földet visszavezetik a hengersor elé, így egyenletes átmenetet képeznek. Ezeknek a tárcsáknak a munkaszélességét egyetlen csap áthelyezésével könnyedén beállíthatjuk. Az egyengető egység munkamélységét egyszerűen, fokozatmentesen állíthatjuk be – szerszámok nélkül – két orsó segítségével, az aktuális mélységet pedig a skáláról leolvashatjuk. Az orsók a munkagép két oldalán helyezkednek el, így nem kell a gépbe bemásznia a beállítás elvégzéséhez.

Komfortos beállítás

A Performance a sekély tarlóhántástól, a 40 cm mély alapművelésen át, a magágykészítésig különféle munkafolyamatokban használható. Minden függesztett modellen a munkamélység a traktorfülkéből hidraulikusan állítható oldalanként 1-1 munkahenger segítségével, az aktuális mélységet a skáláról könnyedén leolvashatjuk. A munkahengerek tehermentesítéséről alu-clipsek gondoskodnak. Az egyengető tárcsasor a hengervázon került rögzítésre így ennek a helyes beállítását csak egyszer kell elvégezni, mert munkamélység állításnál a tárcsasor magassága automatikusan változik. Ennek köszönhetően a Performance változó talajtípusokon is minőségi munkavégzést garantál.

Hatékony sárkaparók minden körülmény között

A Performance sárkaparót úgy terveztük meg, hogy a legmostohább körülmények között is tisztán tartsák a lezáró hengereket. Minden hengergyűrű között egy-egy tisztítókés helyezkedik el, melynek a felszínhez képest a magasságát csavarorsók segítségével könnyedén be tudjuk állítani. A tisztítókések kedvező kialakításának köszönhetően a szármaradvány vagy a nedves föld a talajról fel sem tud emelkedni, így a hengerünk minden körülmény között tökéletes munkát tud végezni.

Teljes mélységű tömörítés

A kultivátor által bolygatott talaj egyengetése és visszazárása elengedhetetlen a kiváló munkaminőség eléréséhez. A teljesítmény maximalizálása érdekében a henger típusát mindig körültekintően kell megválasztani. A kultivátor lezáró egységeként dolgozó hengersor mélyreható tömörítő hatást biztosít. Így kiszorítható a talajból a felesleges levegő és helyreállítható a kapillárisok rendszere. Mindez elérhetővé teszi a talajnedvességet a fejlődő növények számára, ami növeli a terméspotenciált.

A Performance kultivátorokhoz ékgyűrűs és U profilos lezáróhengerek közül választhatunk. Az ékgyűrűs minden körülmény között kiváló rögaprítást és visszatömörítést biztosít, mindeközben egyengeti a felszínt és segít megőrizni a talaj nedvességét. „U” profilos henger sajátossága, hogy a henger munkája során, talaj érintkezik a talajjal, és így egy megművelt, mégis nyitott felszín marad vissza. Ennek a hengernek a rögaprító képessége csekélyebb, az igazi előnye sáros körülmények között mutatkozik.

Grúber = Szántás elhagyásának 1. lépése

Az ekével való szántásos művelés leváltása kiemelt fontosságú a földművelés jövőjét illetően. A grúberezés során a talaj meglazítása mellett megtörténik a szármaradványok földbe való bedolgozása is. A PERFORMANCE szántóföldi kultivátorral több műveletet végezhetünk egyidejűleg. Míg szántás során egy nyitott, egyenetlen, rögös felszínt hagyunk magunk után, addig a Performace grúber tárcsasora a megművelt talajt elegyengeti, az ékgyűrűs henger pedig a rögöket felaprítja és egyenletesen lezárt felszínt hagy maga után, amely akár azonnal vehető is újabb művelet elvégzése nélkül. Így jelentős mennyiségű munkaidőt és gázolajat tudunk megtakarítani, mindeközben pedig a forgatás nélküli művelés hatására a talajéletünk és a talaj vízmegtartó képessége fokozatosan javulni fog.

Érdekli ez a gép? Kérdése van?Hívd most! +36 30 601 31 61

Műszaki adatok

Egyes modellek paraméterei és különbségek, táblázat az PERFORMANCE verziók tulajdonságairól.

NorAn PerformancePERF 2,2PERF 2,5PERF 2,7PERF 3,0
Munkaszélesség (m)2.162.432.72.97
Szállítási szélesség (m)2.672.923.173.44
Az alapgép súlya (kg)1495160017501882
Az alapgép súlya rugós késbiztosítással (kg)1839198721802355
Rugós biztosítás kioldó ereje (kg)600-620600-620600-620600-620
Kapák száma891011
Kapaosztás (cm)27272727
Kapatávolság egy gerendelyen (cm)81818181
Keretmagasság (cm)85858585
Munkamélység 80 mm kopóhegy esetén (cm)30303030
Munkamélység 40 mm kopóhegy esetén (cm)40404040
MélységállításHidraulikusHidraulikusHidraulikusHidraulikus
Hidraulika körök száma1 DA1 DA1 DA1 DA
Függesztés 3 pontos3-pont Kat. II - III3-pont Kat. II - III3-pont Kat. II - III3-pont Kat. II - III
Vonóerőigény (LE-től)110-135140-165170-195200-225

DA = kettős működésű (min. 180 bar)

360 fokos grafika

PERFORMANCE Gruber kultivátor

0%

  Tartozékok

  Opciók

  9

  Rugós biztosítás

  A NorAn Performance kapa nyomórugós túlterhelés elleni védelmének kioldóereje meghaladja a 650 kg-ot, kiemelési magassága pedig 25 cm.
  sts

  U profilos lezáróhenger

  „U” profilos henger sajátossága, hogy a henger munkája során, talaj érintkezik a talajjal, és így egy megművelt, mégis nyitott felszín marad vissza.
  palcasor

  Pálcasor henger mögé

  A 13 mm-es átmérőjű hátsó egyengető pálcasor nagy hatásfokú, egyszerű eszköz. A nagyobb rögök eloszlatására, a szalma maradványok egyenletes szétterítésére és a gyomnövények gyökereinek felszínre hozására valamint azok talajtól való megtisztítására alkalmas eszköz.
  12

  40 mm vídiabetétes kopócsúcs

  Abban az esetben, ha 30 cm alatti munkamélységet szeretnénk elérni, akkor a 40 mm-es vídiás kopócsúcsokat kell választanunk. Ezek alacsonyabb vonóerővel és természetesen kedvezőbb fogyasztási adatokkal üzemeltethetők. Profiljuk egyenes, ezért forgatást csak minimálisan végeznek, a fő feladatuk a mélyebb rétegekben történő lazítás-repesztés. Max. munkamélység 38 cm.
  11

  Kapaszárnyak

  Sekély 12-20 cm között végzett tarlóhántáshoz érdemes szárnyakat felszerelni a kapaszárakra. Ezek az egymás melletti kapákkal átfedésben dolgoznak, ezért biztosak lehetünk benne, hogy minden gyomnövény kivágásra kerül. A szárnyak 4 furattal rendelkeznek ezáltal a kapa csúcsához viszonyított munkamélysége külön beállítható. A szárnyakkal végzett sekély műveletekhez az alacsony fordítólemezt ajánljuk az intenzívebb keverőhatás érdekében.
  14

  Alacsony fordítólemez

  Ezzel az alacsony beforgató lemezzel sekély 15-22 cm közötti munkatartományban erőteljesebb talajkeverést tudunk elérni.
  APV-PS-300-no-background

  Pneumatikus vetőegység

  A NorAn Simple sekélykultivátor felszerelhető pneumatikus aprómag vetőegységgel, így akár a tarlóhántással egymenetben a zöldtrágya vagy takarónövény vetését is elvégezhetjük, ezzel jelentős mennyiségű időt és pénzt spórolva.

  Galéria

  Kapcsolatfelvételi űrlap

  Segítségre van szüksége a választáshoz vagy érdekelné valamelyik gép bemutatása? Lépjen velünk kapcsolatba!

  Telefonszám:
  +36 30 601 31 61

  H.orsch kapaszárakkal van szerelve, ezért az összes H.orsch kopócsúcs illeszkedik a munkagépre és biztosítja a csúcskategóriás munkaminőséget.

  A NorAn mérnökei az elérhető legnagyobb szilárdságra törekedtek, ezért a főváz és a hengerváz alapanyagainak is 100x100x8 mm-es S355 anyagminőségű zártszelvényeket választottak. A munkagépet alkotó lemezek szintén nagy keresztmetszetűre – jellemzően lv15mm és lv12mm – lettek választva és szintén S355 MC anyagminőségűek. Ezek biztosítják NorAn Performance hosszú élettartamát.

  Természtesen. A 85 cm-es vázmagasságnak, a 3 gerendelyes kialakításnak és a 70 cm-es gerenda osztásnak köszönhetően hatalmas átömlési keresztmetszettel rendelkezik a NorAn Performance grúber, így a zúzatlan kukorica tarló nem jelent problémát, de még egy 80-90 cm-es zöldtrágya állománnyal is elboldogul.

  A hagyományos „V” tárcsáknál jelentősen jobb munkája van, köszönhetően a kedvező kapa geometriának és az ékgyűrűs hengernek, amely a talajmunka után rögtön elvégzi az optimális tömörítést is. Használati tapasztalatok alapján, olyan visszajelzések érkeztek, hogy a NorAn Performance mulcskultivátor szinte vetőágy minőségű talajt hagy maga után akár már az első menetben is!

  A kifinomult tervezésnek közönhetően még a legmostohább körülmények között is beragadás biztos munkavégzést garantál a NorAn Performance ékgyűrűs hengere. Köszönhetően a 600 mm-es henger átmérőnek, a gyűrűnként 4 db körömnek amelyek a paláston spriál alakban vannak felhegesztve állandóan van olyan köröm ami a talajra ér és sáros körülmények között vagy nagyon laza homok talaj esetén biztosítják a henger forgását. A hengeren a gyűrűk osztása 125 mm, és minden gyűrű között 1-1 db csúszótalp helyezkedik el, melynek magassága beállítható és garantálja hogy, a szármaradványokat és a nedves földet is a talajon tartsa, így a hengernek esélye sem lesz beragadni.